TRABZON / SÜRMENE - Sürmene Hasan Sadri Yetmişbir Anadolu Lisesi

Mrt

İstanbu Aydın Üniversitesi Doğu Karadeniz Bölge İletişim Temsilcileri Yıldıray SOLUĞ ve Selim Emre AR tarafından öğrencilerimize YKS konulu seniner verildi.

Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Mrt

2023-2024 Eğitim yılı ikinci dönem veli toplantısını okul müdürümüz Ali HALICI başkanlığında 14.03.2024 Perşembe günü aşağıdaki gündem maddelerini görüşerek gerçekleştirdik.

Katılım sağlayan velilerimize teşekkür ediyoruz.

Gündem Maddeleri:

1.Açılış ve Yoklama

2. Devam-devamsızlık hakkında bilgi verilmesi

3. Öğrencilerin uyması gereken okul kuralları hakkında bilgi verilmesi

4. Okul-Veli işbiriliğinin öneminin vurgulanması

5. Ölçme-Değerlendirme uygulamalarında yapılan değişiklikler (yazılılar, performans ve projeler, deneme sınavları)

6. EBA ve OGM Materyal sayfalarının verimli kullanılması

7. Teknoloji kullanımı ve ekran bağımlılığını önleyici tedbirlerin görüşülmesi

8. Bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele

9. Dilek ve temenniler, Kapanış

Mrt

İstiklal Marşımızın kabulunün 103. yılında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Mrt

Toplumda deprem bilincinin oluşması ve deprem öncesi sırası ve sonrası hazırlıklı olunması, deprem tehlikesinin kamuoyunun gündeminde kalması amacıyla her yıl 01-07 Mart tarihleri arası Deprem Haftası olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda okulumuz Coğrafya öğretmeni Ali Kemal KADIOĞLU rehberliğindeki Afete Hazırlık Kulubü tarafından okulumuzda deprem tatbikatı düzenlendi.

Şbt

Okulumuz 12. sınıf öğrencileri ile birlikte Üniversite Tanıtım Fuarına katıldık. Yapılan etkinlikte öğrenciler üniversite standlarını gezerek üniversiteler ve bölümler hakkında bilgi edindiler.

Şbt

Okulumuz Rehberlik Planı "meslek tanıtım" faaliyetleri kapsamında ilçemiz Muratlı Özel Eğitim Anaokulunu  öğrencilerimizle ziyaret ettik. Okul müdürü Nurdan TURHAN hanıma misafirperverliği için teşekkür ediyoruz.

Şbt

Eski öğrencilerimizden Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Bahar AKSOY bizleri ziyaret etti. Ziyareti sırasında öğrencilerimiz ile bir araya gelen Bahar AKSOY mezuniyet sonrası eğitim hayatı ile ilgili süreci ve tecrübelerini öğrencilerimiz ile paylaştı.

Dr. Bahar AKSOY' a ziyareti dolayısıyla teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz mezunlarından Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalurji Mühendisliği bölümü öğrencisi Mücahit KÜÇÜK bizleri ziyarete geldi. Öğrencimiz ziyareti sırasında 12. sınıf öğrencilerimiz ile de bir araya geldi. Öğrencilerimize üniversite hazırlık sürecini ve üniversitenin ilk yılındaki tecrübe ve deneyimlerini aktardı.

Eski öğrencimize teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.

Ock

2023-2024 Eğitim öğretim yılı birinci dönemi yapılan karne töreni ile sona erdi. Törende okul müdürümüz  Sn. Ali HALICI bir konuşma gerçekleştirdi. Müdürümüz konuşmasına birinci dönemin sorunsuz bir şekilde sona ermesinde emek ve gayreti olan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederek başladı. 22 Ocak-2 Şubat tarihleri arasındaki süreçte öğrencilerimize iyi bir tatil geçirmeleri temennisinde bulunarak konuşmasını Cengiz NUMANOĞLU'nun "İnsan Olmak Bu Kadar Mı Zorlaştı?" isimli şiiriyle sonlandırdı.

Öğrencilerimize  ve öğretmenlerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu bir yarıyıl tatili diliyoruz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi çerçevesinde uygulama takviminin ilk ayında ziyaretçilerimiz vardı. Aralık ayındaki SAFAHAT okumalarımız; Sözlük, Sözlük Tasarımı ve Afiş Yarışması ile Safahat dizeleri ve Safahat sözlüğü şeklindeydi. Okulumuz 1. kat koridorundaki etkinlik sergimiz bu ay içindeki çalışmalardan hareketle düzenlendi. Sergimizi ziyaret eden İlçe Belediye Başkanımız Sayın Rahmi ÜSTÜN, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abidin MERDAN, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile diğer ziyaretçilerimize ziyaretlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Etkinlik salonumuz dönem boyunca uygulama takvimine göre düzenlenmeye devam edecektir.

Ara

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde okulumuzda düzenlenen programla anıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Okul müdürünün günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasının ardından program şiirler, oratoryo ve koro ile program devam etti. Müdürümüz Ali HALICI'nın Atatürk'ten Son Mektup adlı şiiri okumasıyla program sona erdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Kas

KTÜ Sürmene Su ürünleri Fakültesi öğrencileri tüm öğrencilerimize yönelik bölüm  ve meslek tanıtım faaliyeti gerçekleştirdiler. Faaliyete katılan öğrencilere ve bölüm yönetimine teşekkür ediyoruz.

Cumhuriyetimiz 100 Yaşında.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Okul programımızı düzenleyen ve göre alan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz