TRABZON / SÜRMENE - Sürmene Hasan Sadri Yetmişbir Anadolu Lisesi

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle okulumuzda düzenlenen spotif ve kültürel etkinliklere öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz yoğun katılım gösterdi.

Ekm

25 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 12.00'da Hasan Sadri Yetmişbir  Anadolu Lisesi Okul Aile Birliğinin Olağan Genel Kurul toplantısı, okulumuz toplantı salonunda yapılacaktır. Genel Kurulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği (9 Şubat 2012 tarih ve 28199 Sayılı Resmi Gazete) esasları çerçevesinde gerçekleşecektir.

Gündem maddelerini görüşmek üzere belirtilen gün ve saatte tüm velilerimizin okulumuza teşriflerinizi önemle rica ederiz.

Ekm

Sürmene Aile Sağlığı Merkezi görevlileri tarafından kız öğrencilerimize yönelik 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında bilgilendirme yapıldı.

Ekm

Okulumuz Afete Hazırlık Kulübü tarafından 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında yangın tahliye tatbikatı düzenlendi.

Yangın okul alarm sistemi tarafından duyuruldu. Yangın anında en kısa sürede sınıflar boşaltılarak okul bahçesi acil toplanma alanında öğrencilerin toplanması sağlandı. İlçe iftaiye ekibi tarafından öğrencilerimize yangın söndürme eğitimi verildi.

İlçe belediyesi itfaiye amirliğine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Ekm

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri etkinlikleri çercevesinde okulumuz öğrencileri KTÜ Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ercan OKTAN ile "Küresel İklim Değişimi, Karbon Ayak İzi ve Ormanlar" konulu söyleşide bir araya geldi.

Sayın hocamız ile öğrencilerimizi buluşturan TÜBİTAK' a, kıymetli zamanlarını ayırarak etkinliğe katılan Doç. Dr. Ercan OKTAN' a, etkinliği organize eden Biyoloji öğretmenimiz Sema UZUN ve Edebiyat öğretmenimiz Sebahattin GÜNDAY' a teşekkür ediyoruz.

2023-2024 Eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar dileriz.

May

Okulumuz sorumluluğunda hazırlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Geçlik ve Spor Bayramı kutlama programı Sürmene 25 Şubat tören alanında gerçekleştirildi. Çelenk sunma ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda okulumuz öğrencileri Berrak KIRALİ Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini,  Gençliğin Ata'ya cevabını ise Gürkan YAKUPOĞLU ve Muhammet Salih GENÇ okudu. Çeşitli spor dalları ile ilgili gösterilerin ardından Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Halk oyunları gösterisi ile program sona erdi.

Programda görev alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Sürmene İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde organize edilen Gençlik Yürüyüşüne öğrencilerimiz katılarak okulumuzu başarıyla temsil ettiler.

May

İlçemiz Trafik Şubesi görevli personeli tarafından öğrecilerimize Sürmene Gençlik Merkezi salonunda trafik eğitim semineri verildi.

Nis

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Bağımlılığa Birlikte Dur Diyelim" programı çerçevesinde bağımlılıkla mücadele konusunda öğrencilerimize; Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) programı kapsamında madde, alkol, tütün, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam modülleri üzerinden yaş ve gelişim düzeylerine uygun olarak rehber öğretmenimiz Kıymet ASAN tarafından eğitim verildi.

Mrt

Türkiye’de kütüphanelere ve kütüphanecilik mesleğine olan farkındalığı artırmak üzere her yıl (27 Mart-2 Nisan) kutlanan Kütüphaneler Haftası’nın 59’uncusu başladı. Bu nedenle Türk Dili  ve Edebiyatı öğretmenlerimiz Sebahattin GÜNDAY ve Kübra ŞEN eşliğinde öğrencilerimiz ilçe kütüphanemizi ziyaret etti. Bu ziyarette öğrencilerimiz farklı etkinlerde gerçekleştirdi.

Mrt

Okulumuz 12. sınıf öğrencileri ile birlikte Eket Fuarcılık tarafından düzenlenen Üniversite Tanıtım Fuarına katıldık. Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre Merkezinde yapılan etkinlikte öğrenciler üniversite standlarını gezerek üniversiteler ve bölümler hakkında bilgi aldılar.